270hours

Denk eens terug aan je laatste sollicitatiegesprek. Voor welke begeerde mogelijke baan werd je uitgenodigd om jezelf te laten zien en horen? Waar moest je zijn en hoe laat? Hoe waren de minuten in de wachtruimte voor je naar binnen werd geroepen en wat ging er allemaal door je hoofd toen je daar zat?

988 Views

Spread the word

Sollicitatie cliches

Misschien had je tijdens het wachten ook nogmaals snel alle sollicitatie clichés doorgenomen. ‘Heb ik de juiste kleren aan? Is mijn C.V. wel op orde of origineel genoeg? Had ik geen andere foto moeten gebruiken? Heb ik echt wel genoeg ervaring en kennis voor die functie? Zouden er veel andere kandidaten zijn?’ Waarschijnlijk was je vooral bezig met je interne beleving en ging je grotendeels voorbij aan het idee dat een sollicitatiegesprek net zo belangrijk is voor diegene die tegenover je zit als het is voor jou. Oftewel een kennismaking als basis voor een hopelijk nieuwe en lange relatie waar beide partijen beter van worden. Oftewel win-win.

 

Een uur

Een sollicitatiegesprek duurt gemiddeld een uur. Als dit uur goed bevalt, volgt er meestal een tweede en heel soms ook een derde gesprek. Dit laatste gesprek wordt dan al vaak gebruikt om te onderhandelen over salaris en andere arbeidsvoorwaarden. Voor sommige functies wordt er ook deelname aan een assessment gevraagd. Een bekende selectietool die wordt ingezet om gewenste capaciteiten, competenties en andere vaardigheden die voor desbetreffende functie benodigd zijn in beeld te krijgen. Het gemiddelde assessment duurt een dag.

Opgeteld denken beide partijen, als je geluk hebt, in totaal binnen maximaal tien uur een volledig en volwaardig beeld te hebben van elkaar. Tien uur om hopelijk overtuigd te beginnen aan een nieuw en meestal life changing event voor voornamelijk de nieuwe medewerker. Tien uur om oprecht te weten of het een duurzame match is waarin later veel tijd en geld wordt geïnvesteerd.

 

Tien uur

Stel je voor, je zou enkel tien uur mogen gebruiken om erachter te komen of je partner de juiste is voor je het ja-woord moet gaan geven?

Wat ik wil zeggen? Dat het best bijzonder is dat we het normaal vinden dat we zo weinig tijd steken in het aangaan van een langdurige relatie die een groot gedeelte van ons leven en hierdoor ook ons ‘zijn’ vertegenwoordigd. En dat is precies waarom ik zo geloof in het 270hours Assessment dat Team Changing Academy gaat draaien in 2020.

 

tweehonderdzeventig uur

Uren waarin we genoeg omstandigheden creëren en faciliteren om jezelf te kunnen laten zien en ook gezien wordt. Uren waarin je op fysiek en mentaal vlak tegelijk wordt uitgedaagd want die twee staan altijd in verband met elkaar. We laten je ervaren hoe je presteert onder druk of verzwaarde omstandigheden. Wat er met jou in een nieuwe groep gebeurd. Hoe je nooit eerder aangeleerde vaardigheden oppakt en aanleert. Wat jouw drijfveren zijn. Wat jouw talenten zijn. En heel belangrijk hoe kijk je naar jezelf en hoe zien anderen jou? Dit is slechts een gedeelte van de inhoud. Kortom tweehonderdzeventig uur die volledig benut worden en voorbij vliegen. Uren die gegarandeerd uitgebreid inzicht en kennis over jezelf opleveren die je nog nooit binnen slechts twaalf dagen over jezelf hebt verkregen. Lees hier mijn vorige blog over wat een soortgelijke ervaring, nog steeds, voor mij betekent.

 

Hoe kijk jij hier tegen aan?

 

 

Over Inge Keltjens

Energiek, krachtig en doelgericht. Drie kernwoorden die Inge het beste omschrijven. Coach/trainer bij de academy en boven alles verbindster. Een achtergrond bij defensie en als ambulancehulpverlener. Beroepsmotivator en aanstekelijk enthousiast in alles wat ze doet. Volg haar persoonlijke blogs 'Ingedachten' waar ze haar eigenzinnige denkwijze graag met je deelt.

© 2019 - Team Changing Academy | Privacy | Voorwaarden | Identiteit en ontwikkeling door Folded Paper