- het assessment -

De juiste persoon op de juiste plek

Een uniek assessment van 270 uur

De juiste mensen vinden

Werving en selectie is moeilijker dan ooit. Veel vraag en weinig aanbod leveren binnen met name grote organisaties de volgende vragen op: hoe vinden, boeien en binden wij de juiste mensen? Vanuit militaire achtergrond en kennis van het bedrijfsleven, ontwikkelden wij in samenwerking met onze partner Traineeship Ondernemen, een uniek assessment. In twaalf dagen testen en observeren wij de potentiële medewerker. Met diverse wetenschappelijk onderbouwde tools dagen we de kandidaat uit te laten zien hoe hij of zij daadwerkelijk onder verschillende omstandigheden presteert. Het resultaat? Een unieke, uitgebreide en betrouwbare rapportage met bijbehorend advies voor de werkgever en de kandidaat. Tevens een ‘once in a lifetime experience’ waardevol op meerdere fronten.

 

Hoe?

Vanuit onze ervaring bij defensie en met name de startopleiding, weten we wat het oplevert wanneer je jouw eigen grenzen leert kennen. Het assessment van 270 uur daagt uit op mentaal en fysiek vlak. De twaalf dagen bestaan uit testen en vele uren observatie. Hiermee krijgen we uitgebreid inzicht in de wilskracht, doelgerichtheid, communicatie/ feedbackvaardigheden en hoe de kandidaat werkelijk handelt en keuzes maakt. Daarnaast komen we tot een optimaal beeld hoe hij of zij presteert onder druk en stress. We richten ons hierbij met name op organisaties die op zoek zijn naar de net afgestudeerde high potential die niet wegloopt voor een uitdagende en onvergetelijke ervaring.

Waarom?

Betrouwbaar inzicht krijgen in hoe iemand presteert is een investering in tijd en dus geld. Hoe later deze investering wordt gedaan, hoe meer tijd en geld dit kost. Wij geloven daarom dat deze investering zo vroeg en uitgebreid mogelijk gedaan moet worden om tijd en geld te besparen. Tevens zijn wij ervan overtuigd dat een unieke werving- en sollicitatieprocedure bijdraagt aan een sterke bedrijfscultuur. Een onvergetelijk en waardevol begin van iemands loopbaan zorgt voor meer binding, zeker wanneer meerdere kandidaten van dezelfde organisatie gelijktijdig deelnemen. De kans dat de medewerker langer bij de organisatie blijft, is hierdoor vele malen groter. 

- Levenslessen -

tijd investeren aan de voorkant
bespaart geld aan de achterkant

- team changing academy -

- hier zorgen we voor verandering

Met wie werken we graag samen?

Teams en organisaties, die mensen vanuit drijfveren en talent willen laten werken en hierdoor verandering van binnen uit willen laten ontstaan. Organisaties, die hun medewerkers voorop zetten en weten dat dit échte resultaten oplevert.

tca-mark2 tca-mark2 tca-mark2 tca-mark2 tca-mark2 tca-mark2

Team Changing Academy

Dit is het vaste team van TCA

© 2019 - Team Changing Academy | Privacy | Voorwaarden | Identiteit en ontwikkeling door Folded Paper