De robots komen eraan!

‘Droom ik of is dit werkelijkheid?’ Stel: je verlaat eind schooljaar 2008 school, ziet jezelf als de vakman van de regio, bent zelfverzekerd, een tikkeltje eigenwijs, ondernemend en vastberaden. Je hebt voor jezelf besloten om het helemaal te gaan maken. Door jouw idee zal de wereld van het klein en fijn metaal voor altijd veranderen. De dure machines met operators staan naar jouw mening te lang stil, dat moet efficiënter én je hebt een geweldig verdien model in je hoofd…

400 Views

Spread the word

Groot denken en klein beginnen

 

In een schuur begin je dit idee verder uit werken, je weet het zeker, dit gaat goed zijn. Om in de tussentijd aan geld te komen draai en frees je precisie producten en verkoopt deze in diverse branches. Al snel blijkt, dat het idee nog beter is dan je dacht. Met de winst krijgt het idee handen en
voeten. Ondertussen gaat de verkoop van de precisie onderdelen zo goed dat er een aantal mensen worden ingehuurd om in de vraag te kunnen voorzien.

 

Loslaten en de juiste mensen op de juiste plek

 

2014 – Je worstelt met vragen: Hoe ga ik mijn bedrijf groot maken? Hoe zorg ik voor een goede werkstructuur? Ben ik wel een bestuurder? Kan ik zo’n groot bedrijf managen? De BMO familie is inmiddels uitgegroeid tot een kleine 20 personen en je besluit een team training te houden in de
Ardennen. Saamhorigheid, intervisie over samenwerken en een aantal outdoor werkvormen zet het team aardig op scherp. Het compliment van de trainer, dat je het vermogen hebt om de juiste mensen om je heen te verzamelen maakt je trots en je voelt dat er tranen van blijdschap tegen de achterkant van je ogen aan duwen. Met een aantal bruikbare werkafspraken kijk je terug op een geslaagde training. In het jaar daarna neem je op een volwassen manier afscheid van een aantal personeelsleden met wie je het bedrijf opstartte en zet je anderen op de juiste plek in jouw bedrijf.

Durven loslaten is vanaf nu één van je persoonlijke leerdoelen, er is geen weg meer terug. De jaren daarna houdt je elk jaar 1 of
meerdere teamtrainingen.

 

Brief aan jezelf

 

2018 – In het jaar, dat je 10 jaar bestaat, pak je het groter aan en ga je met het hele team op een mini-expeditie. Jullie gaan helemaal back to basic. Tijdens een scenario wordt je gekidnapt en krijg je de opdracht om een brief aan jezelf te schrijven. Dit neem je serieus. Bij het krijgen van de opdracht zeg je tegen de trainers: “Dit was ik al jaren van plan, ik ga dit doen”. Je team ondergaat het scenario, lost diverse opdrachten op, werkt goed samen om hun frontman te vinden en te ‘bevrijden’. Ruim 4 uur later lees je jouw brief voor, het personeel luistert aandachtig en proeft de noodzaak van jouw droom.
2019 – Nog geen 4 maanden later onthul je op een nieuwbouw terrein een groot bord met daarop de tekst: ‘De Robots komen eraan’ en je weet dat je op de braakliggende plek voor je over een jaar weer dichter bij je doel bent gekomen……en denkt daarbij: ”Droom ik of is dit werkelijkheid?”

Dit is het verhaal van BMO.

 

P.S. Heb jij als bestuurder jouw doel helder voor ogen? Deel je dit regelmatig met de mensen om je heen? En daag je hen uit om jouw beeld mee aan te scherpen?

Over Herold Dat

Typerende woorden voor Herold Dat: Snelle denker, vader, teamspecialist, gangmaker, eerlijke praatgraag, oud-topsporter, zoon, uitdager, gefocust, clownesk, familie man, deelnemer Expeditie Robinson en regenliefhebber. Zijn haarscherpe aanpak zet je aan tot nadenken. In de blogs van Herold lees je zijn kijk op het hebben van een positieve mindset en laat hij je inzien dat leren begint waar je comfort zone eindigt.

© 2019 - Team Changing Academy | Privacy | Voorwaarden | Identiteit en ontwikkeling door Folded Paper