Voetbalvader

Geschreven door: Erik Royen

Voetbalvader 10

Als vader van 2 jongens met een passie voor voetbal, ontkom ik er niet aan dat ik regelmatig op het voetbalveld sta. Komt dat even mooi uit, want ik heb zelf misschien nog wel een grotere passie voor voetbal. In dit blog hou ik jullie als voetbalvader op de hoogte van de beslommeringen op en naast het voetbalveld.

330 Views

Spread the word

TOP Toernooi

 

1 september 2019. Na een intensieve voorbereidingsperiode is het moment eindelijk aangebroken, de allereerste editie van het JO10 TOP Toernooi bij SV Haslou staat vandaag op de rol. Fantastisch.

Als organisatie hebben we ons ten doel gesteld, dat alles aan het TOP toernooi ook TOP moet zijn: TOP voetbal onder TOP omstandigheden. Het toernooi is daarom alleen toegankelijk voor teams van Betaald Voetbal Organisaties en de jongens van onze eigen lokale trots. Er zijn ballenjongens en meisjes aanwezig, 5 wedstrijdballen per veld, officiële scheidsrechters, 2 fotografen, een gastheer/vrouw per team, dranghekken tussen de velden in, omroepers voor de tijden, een penaltybokaal, een speler van toernooi, een verzorgde lunch voor de spelers en trainers, whiteboards in alle kleedlokalen enz. enz. Verzin het en er is aan gedacht. Alles is in het werk gesteld om de voetbalhelden van de toekomst een mooie dag te bezorgen.

 

Ideale omstandigheden

 

Ik ben al vroeg wakker en heb heel veel zin in vandaag. Ik kijk naar buiten, het is een schitterende voetbaldag. Het weerbericht vertelt me dat het 20 graden wordt, het bewolkt is en droog blijft. Kortom ideale omstandigheden voor een toernooi. Om 08.30 uur kom ik aan op het complex, het hoofdveld lacht me toe: Het kunstgras is vochtig, de dranghekken staan op de middenlijn (om doorschietende ballen zoveel mogelijk te voorkomen), de vlaggen wapperen. Prachtig.

Nu snel nog de laatste puntjes op de “i” zetten en we staan helemaal gesteld. Om 08.45 uur komen de eerste auto’s met Duitse kentekens al de parkeerplaats oprijden, die zijn wel erg vroeg. De eerste wedstrijd is pas om 10.30 uur.

 

Welkom

 

Hoe langer het duurt, hoe voller de parkeerplaats staat. De in totaal 9 teams van MVV (2x), Fortuna Sittard (2x), Roda JC (2x), STVV, Alemannia Aachen en Haslou zijn er allemaal. Elk team wordt door zijn eigen gastvrouw of heer ontvangen en begeleid naar de kleedlokalen. Ik hoor al meteen de eerste positieve opmerkingen: “Zo dat ziet er professioneel uit”, “Kijk er zijn ook ballenjongens”. Als “toernooidirecteur” heet ik iedereen welkom en probeer ik alles in goede banen te leiden. Dit gaat vrij gemakkelijk, want er zijn vandaag 44 vrijwilligers in de weer en iedereen is met zijn taak bezig en heeft er plezier in. Beter kan ik het me niet wensen. Geweldig.

Om 10.00 uur vindt de presentatie van de hoofdrolspelers plaats. Elk team, de scheidsrechters en de ballenjongens en meisjes stellen we aan het in grote getale aanwezige publiek voor. De kinderen genieten zichtbaar.

 

Beginsignaal

 

Om 10.30 uur stipt klinkt het beginsignaal voor de eerste 2 wedstrijden: Het TOP toernooi is los. De eerste van vele derby’s staat op het programma MVV – Fortuna. Bij MVV speelt Finn mee. Ik kijk heel even naar de wedstrijd van Finn, maar ga snel verder met de organisatie. Er is vandaag helaas geen tijd om zelf wedstrijden te kijken.

Het toernooi vordert en de wedstrijden worden op de seconde nauwkeurig gestart en beëindigd, de planning van de teamfoto’s en individuele foto’s loopt prima, de penaltybokaal wordt conform schema afgewerkt, de lunch is op tijd klaar en smaakt heerlijk en de EHBO-er heeft niets te doen. Ik loop mijn rondjes langs de begeleiders, de fotografen, de ballenjongens, zet wat pionnetjes recht en zie dat alles op rolletjes loopt. Wat een fantastisch team van vrijwilligers hebben we bij elkaar gekregen.

 

Winnaar

 

Om klokslag 16.00 uur start de finale van de penaltybokaal. Recht voor de hoofdtribune nemen de winnaars van elk team het tegen elkaar op. De spanning is om te snijden. De ene penalty vliegt er nog mooier in dan de andere. Uiteindelijk wint een jongen van Roda JC met een prachtig schot in de kruising, de verdiende winnaar. STVV uit Sint Truiden wint het toernooi en ook de speler van het toernooi komt uit Sint Truiden. Wie weet wordt dit ooit de nieuwe Dries Mertens of Kevin de Bruyne. De prijzen worden uitgereikt en even later keren de teams en het publiek weer huiswaarts, de rust keert terug op sportcomplex ’t Mergelakker.

 

TOP dag

 

Met de organisatie en de vrijwilligers staan we met een biertje in de hand na te genieten van een prachtig toernooi. We mogen trots zijn op onszelf, want we hebben onze doelstelling gehaald: TOP voetbal onder TOP omstandigheden, het was er allemaal. Kippenvel.

Over Erik Royen

Een passie voor het werken in en met teams en het neerzetten van tastbare resultaten drijven Erik om zijn opgedane ervaringen en inzichten in het bedrijfsleven en de sport breed te delen. Gedreven, open, enthousiast en altijd plezier willen hebben in de dingen die hij doet, zijn kenmerkend voor hem. Met deze combinatie van eigenschappen haalt Erik het beste in zichzelf en teams naar boven.

© 2019 - Team Changing Academy | Privacy | Voorwaarden | Identiteit en ontwikkeling door Folded Paper