Ingedachten

Geschreven door: Inge Keltjens

Een verhaaltje over Ongeloof

908 Views

Spread the word

Het was een mooie maar frisse lentedag. Realiteit speelde buiten op straat. Ongeloof zat binnen en keek stiekem door zijn raam naar Realiteit. Ongeloof mocht Realiteit niet zo en het zou niet opkomen in hem om ooit met Realiteit samen te spelen. In stilte keek Ongeloof toe hoe Realiteit met zijn bal op straat tevreden in het zonnetje verder speelde.

 

Daar kwam Besef aanlopen. Vanuit het einde van de straat lief hij op Realiteit af. Besef stopte en praatte tegen Realiteit. Ongeloof vroeg zich af waar de jongens over praatten. Hij zag hun monden bewegen en hun armen rustig gebaren. Ineens wezen ze naar het raam. Het raam van waaruit Ongeloof naar hen had zitten kijken. Ze wezen en zwaaide naar Ongeloof, die het bijna niet kon geloven. ‘Praten ze over mij?’ vroeg Ongeloof zich af. Plots begonnen de jongens te lopen. Ze liepen in de richting van Ongeloofs huis. Naar zijn voortuin, naar zijn  voordeur waar de bel na een poosje ging.

 

Ongeloof maakte even geen beweging en voelde alleen zij hart kloppen in zijn keel. Hij aarzelde. Toen stond hij op. Hij liep naar de voordeur en draaide met een klamme hand de knop van de voordeur naar rechts. Daar stonden ze. Voor zijn deur. Samen. Realiteit en Besef. Ze glimlachten naar hem en beide openden hun armen. En zonder dat Ongeloof wist waarom, liep hij in de vier armen, die hem rustig omsloten. Vier sterke armen om Ongeloof heen die hem stevig beetpakte. Even verzette Ongeloof zich. Maar toen gaf hij zich over.  Waarom wist hij niet maar hij omarmden hen zelfs terug. Daarna gingen ze naar binnen.. en speelden samen, de hele dag.

 

Over Inge Keltjens

Energiek, krachtig en doelgericht. Drie kernwoorden die Inge het beste omschrijven. Coach/trainer bij de academy en boven alles verbindster. Een achtergrond bij defensie en als ambulancehulpverlener. Beroepsmotivator en aanstekelijk enthousiast in alles wat ze doet. Volg haar persoonlijke blogs 'Ingedachten' waar ze haar eigenzinnige denkwijze graag met je deelt.

© 2019 - Team Changing Academy | Privacy | Voorwaarden | Identiteit en ontwikkeling door Folded Paper