- onze cases -

Wij werken samen met Sint Jozef Wonen en Zorg

hier voel ik me thuis

Over Sint Jozef Wonen en Zorg

Sint Jozef is een kleine zorgorganisatie in het Brabantse Meijel. De betrokken medewerkers bieden passende begeleiding en zorg thuis of binnen het woon-zorgcentrum. Altijd proberen zij de unieke mens als uitgangspunt te nemen tijdens hun zorgverlening. Daarom starten ze met de vraag wie iemand werkelijk is? Door te vragen: wie bent u, wat bent u gewoon, wat vindt u fijn, met wie heeft u het fijn? Daar stemmen zij hun aandacht, activiteiten en zorg zo veel als mogelijk op af. Want Sint Jozef vindt dat hun cliënten en bewoners zich thuis moeten voelen; juist als hun wereld steeds kleiner en verwarrend wordt of soms ontoegankelijk of onoverzichtelijk is. De visie van Sint Jozef: ‘Hier voel ik me thuis!’

TCA over Sint Jozef wonen en zorg

Bij Sint Jozef wonen en zorg staat ‘Ken je cliënt’ centraal. De medewerkers werken daarbij vanuit organisatiebewustzijn. Tijdens de teamontwikkelings dagen hebben wij kennis mogen maken met zeer gepassioneerde zorgverleners die hun hart op de juiste plek dragen.

Bij het werken met de diverse teams is ons opgevallen dat de medewerkers niet alleen dag en nacht klaar staan voor hun cliënten, maar ook voor elkaar. Tijdens een driedaagse training op de hei in Lierop, werd er vanuit betrokkenheid  gewerkt aan eigen teamontwikkeling. Tijdens een gevarieerd programma brachten zij denken en doen bij elkaar.  De stormachtige dagen met af en toe een bescheiden zonnetje, lieten deze zorgprofessionals niet uit het veld slaan, maar wakkerde het vuur in de diverse teams juist verder aan. 

Sint Jozef over TCA

Om onze medewerksters een goede start te geven in hun nieuwe teams, samen afscheid te nemen van het ‘oude’ samenwerken en vooral ook samen de nieuwe visie als uitgangspunt te gaan hanteren, zochten we een partij die vanuit professionele passie kon bijdragen aan dit doel. We kwamen uit bij de Team Changing Academy; iedereen uit de comfortzone, nieuwe inzichten in elkaar, elkaar met andere ogen gaan zien, het instellingsdenken loslaten en de mens centraal. Het werd een zeer inspirerend driedaags intermezzo in het lopende meerjarig cultuurveranderingstraject. De TCA 5 stappen aanpak ondersteunde het programma; het bood een rode draad waar de teams zelf inhoud aan gaven en hun voortgang in bijhielden. Ze zijn nog steeds razend enthousiast over deze echte heidagen. “Wat gaaf dat we dit hebben mogen doorlopen samen!’

Dit is Sint Jozef

 • Eigentijds

  In 2019 is er begonnen met een grote verbouwing om Sint Jozef in een eigentijds jasje te steken. De voor de bewoners bestemde huiskamers zijn volledig aangepast aan, de in zorgland huidige geldende maatstaven. De medewerkers zijn trots op de plek waar hun bewoners mogen wonen. Elke leefruimte beschikt over een groot kookeiland, dit zorgt voor een huiselijk karakter waar je welkom bent. Voor meer informatie zie de website van Sint Jozef

  icon
 • casemanager

  Al onze klanten hebben een vast aanspreekpunt. Hierdoor kunnen wij onze klant optimaal ontzorgen en op maat ondersteunen. Voor Sint Jozef is de casemanager Herold Dat.

  icon
- testimonial -

'TCA heeft ons met een totaalprogramma uitgedaagd op de thema's ken je client, ik en mijn team, ik en de organisatie

- Audrey Rinkens - Teams Manager

 • Succesvol team

  In onze relatie met Sint Jozef Wonen en Zorg en ook andere klanten, zetten wij graag onze TeamBox in. Onze Teambox helpt het team de factoren van een succesvol team te ontdekken, te borgen en deze ook op eigen initiatief verder te ontwikkelen.

  icon
 • Gevarieerd programma

  Vanuit de ‘Hier voel ik me thuis’ gedachte daagden wij de teamleden uit met een gevarieerd binnen- en buitenprogramma. De inzichten, de resultaten en het organisatiebewustzijn dat dit opleverden, werden door de teams vertaald naar de werkcontext.

  icon

Download gratis onze tien vragen voor direct meer teamperformance bij jou op de werkvloer

Na het invoeren van je naam en e-mail adres verschijnt de download in je mailbox.

tca-mark7

© 2019 - Team Changing Academy | Privacy | Voorwaarden | Identiteit en ontwikkeling door Folded Paper