De academy

Geschreven door: Herold Dat

Onze eigenaardigheden

De kracht van een goed team wordt bepaald door de diversiteit, die in het team aanwezig is. Wederzijds vertrouwen, de balans tussen halen en brengen, het recht hebben op je eigen plek en openstaan voor feedback zijn voor ons de basis van een goede samenwerking. Nieuwsgierig geworden wat onze eigenaardigheden zijn en hoe wij deze effectief gebruiken? Lees meer in deze blog!

1421 Views

Spread the word

De kracht van een cliche

 

Het cliché, ‘in een topteam is 1+1 samen 3’, wordt vaak gebruikt. Maar hoe maak je dan de som der delen? Welke kwaliteiten ga je van elkaar inzetten om tot een zo goed mogelijke teamprestatie te komen? Hoe ga je elkaars eigenaardigheden gebruiken? Loop je om de hete brei heen of laat je jouw gevoel spreken zonder te oordelen over de ander? Wat doe je als je merkt dat je het gedrag van de ander afkeurt?

 

Onze eigenzinnige verbinder

 

Inge heeft de eigenaardigheid om social media apps van haar telefoon te verwijderen, omdat ze gelooft dat het op zoek zijn naar ‘geen idee’ je enorm afleidt. Als ze rust wil zoeken staart ze naar de lucht wat haar letterlijk die extra adem geeft die ze op dat moment nodig heeft. Naar eigen zeggen deed ze dit al als kind. Haar hoge lat is ook de lat van de mensen met wie ze samenwerkt. Krachtig als ze is, durft ze zorgvuldig te zeggen wat ze denkt en voelt. Ze heeft een niet lullen, maar poetsen mentaliteit en gaat niet graag op de foto, terwijl ze toch echt van ons drieën de knapste van het stel is. In het dagelijkse leven kan Inge genieten van vreemdelingen die haar pad kruisen en maakt ze daarbij ogenschijnlijk makkelijk contact. Ze heeft er een neus voor om de juiste mensen bij elkaar te brengen. Haar eigenzinnige denkwijze deelt ze graag in haar blogreeks met de toepasselijke naam: Ingedachten.

 

Onze betrouwbare factor

 

Erik gelooft in het ijsberg principe en zegt dat er onder het zichtbare topje drijfveren zitten die ons maken zoals we zijn. Als voetbalvader ziet hij zijn beide zoontjes voetballen bij de jeugd van MVV. Hij zelf droomde als oud-voetballer om op het heilige gras van de Maastrichtse voetbaltempel te staan. Zijn twee telgen vervullen op dit moment zijn lang gekoesterde wens. Het praten over ‘daar en dan, toen en gisteren’ zit niet in zijn aard. Erik heeft de eigenaardigheid om telkens het NU als moment te noemen waar dingen gebeuren moeten. Zijn achtergrond als projectmanager maakt dat hij gewend is om groot te denken waarbij hij graag werkt vanuit structuur en zaken tijdig goed voorbereidt.

 

Programma maker en scenario denker

 

Over mezelf kan ik zeggen dat ik een tikkeltje eigenwijs ben en doorga waar anderen zouden stoppen. Bij twijfel steek ik gewoon over. Het liefst laat ik zaken wat langer liggen omdat ik erin geloof dat onder druk alles vloeibaar wordt, terwijl ik weet dat ik daarmee in de allergie van Erik belandt. Door mijn snelle denken loop ik vaak iets te ver voor de muziek uit. Ja, ja, ik weet dat ik op tijd moet omkijken of iedereen nog volgt. Inge trekt me daarbij regelmatig aan mijn jasje. Ik heb een harde buitenkant en ben boterzacht van binnen. Ik ga huilen als ik naar de tekenfilm Bambi kijk. Ondanks deze eigenaardigheden weet ik dat ik iets toevoeg aan de andere twee van ons team en mag ik er tegelijkertijd op vertrouwen dat zij dat onvoorwaardelijk doen bij mij. Bij ons is, ondanks al onze eigenaardigheden, niemand groter dan het team en daar zijn we alle drie trots op…..

Over Herold Dat

Typerende woorden voor Herold Dat: Snelle denker, vader, teamspecialist, gangmaker, eerlijke praatgraag, oud-topsporter, zoon, uitdager, gefocust, clownesk, familie man, deelnemer Expeditie Robinson en regenliefhebber. Zijn haarscherpe aanpak zet je aan tot nadenken. In de blogs van Herold lees je zijn kijk op het hebben van een positieve mindset en laat hij je inzien dat leren begint waar je comfort zone eindigt.

© 2019 - Team Changing Academy | Privacy | Voorwaarden | Identiteit en ontwikkeling door Folded Paper