Voetbalvader

Geschreven door: Erik Royen

Voetbalvader 4

Als vader van 2 jongens met een passie voor voetbal, ontkom ik er niet aan dat ik regelmatig op het voetbalveld sta. Komt dat even mooi uit, want ik heb zelf misschien nog wel een grotere passie voor voetbal. In deze blogreeks hou ik jullie als voetbalvader op de hoogte van de beslommeringen op en naast het voetbalveld.

772 Views

Spread the word

Selectiemoment

 

Het is zover. Vandaag staat het tweede selectiemoment van het seizoen op de planning. In totaal zijn er dit seizoen 5 selectiemomenten. Het eerste selectiemoment was al na 4 trainingen en heeft volgens mij iedere speler overleefd. Jelle en Finn hebben nu inmiddels 12 trainingen/wedstrijden bij MVV gespeeld. Het is zondagmorgen en we zijn net zoals de afgelopen 12 weken voor de 13e training aanwezig in De Geusselt. Ik merk aan mezelf, dat ik het toch wel een beetje spannend vind wat er vandaag gaat gebeuren. Er is namelijk tot nog toe weinig duidelijkheid gegeven over hoe de spelers of ouders op de hoogte gebracht worden of de jongens nu wel of niet door mogen. Dit brengt bij meerdere ouders en ook bij mij onrust met zich mee. Krijgen de jongens vandaag iets te horen of wordt het aan de ouders verteld? Krijgen we vandaag überhaupt iets te horen? Deze onduidelijkheid stoort me. Niet erg professioneel voor een BVO. Er zit niets anders op dan rustig afwachten.

 

Teleurstelling

 

Tijdens de training vertelt een van de andere ouders me, dat zij om 11.00 uur een gesprek heeft met de trainers. Ze vraagt me of wij ook een gesprek hebben. Ik weet van niks. Nicole of mij heeft niemand iets gevraagd. Ik voel haar ongerustheid. De andere ouders, die bij ons aan de tafel zitten hebben ook geen vraag gehad voor een gesprek. Ik zie, dat de jongens in de tussentijd lekker nietsvermoedend aan het trainen zijn. Gelukkig maar. Dan is het zover, het gesprek is geweest en ik zie haar terugkomen lopen met een teleurgestelde blik. Haar zoon mag niet verder en heeft dus vandaag zijn laatste training gehad. Vol ongeloof en vooral teleurstelling voor haar zoon staat ze bij ons aan de tafel. Ik weet niet goed wat te zeggen. Zo hard is het dus. Het ene moment hoor je erbij en het andere  moment niet meer. Finn gaat wel door. Toch wel een opluchting.

 

Afwachten

 

De ouders van de spelers van de O10 krijgen na de training de mededeling, dat wanneer hun zoon is afgevallen ze morgen een telefoontje krijgen. Lekker persoonlijk. Ook dit vind ik een erg vreemde gang van zaken. Ik besluit voor mezelf, dat ik deze gang van zaken in de volgende evaluatie ga aankaarten. Voor nu zit er helaas niks anders op dan afwachten. Het is maandag en bij ieder telefoontje ben ik weer opgelucht dat het niemand van MVV is. Jelle is ook onrustig. Hij wil zo graag bij MVV blijven. Het is bedtijd voor Jelle en er heeft nog steeds niemand gebeld. “Papa mag ik nu bij MVV blijven”: vraagt Jelle. Ik kan hem het antwoord niet geven. Een super vervelend gevoel. Het zou erg jammer zijn als hij niet door mag, maar deze onzekerheid vind ik nog veel vervelender voor hem. Zo zou het niet horen te gaan. Uiteindelijk komt er die avond geen telefoontje meer en ga ik ook naar bed. Ook Jelle is door. Ik ben blij voor mijn jongens. Het avontuur bij MVV wordt vervolgd.

Over Erik Royen

Een passie voor het werken in en met teams en het neerzetten van tastbare resultaten drijven Erik om zijn opgedane ervaringen en inzichten in het bedrijfsleven en de sport breed te delen. Gedreven, open, enthousiast en altijd plezier willen hebben in de dingen die hij doet, zijn kenmerkend voor hem. Met deze combinatie van eigenschappen haalt Erik het beste in zichzelf en teams naar boven.

© 2019 - Team Changing Academy | Privacy | Voorwaarden | Identiteit en ontwikkeling door Folded Paper