Voetbalvader

Geschreven door: Erik Royen

Voetbalvader 6

Als vader van 2 jongens met een passie voor voetbal, ontkom ik er niet aan dat ik regelmatig op het voetbalveld sta. Komt dat even mooi uit, want ik heb zelf misschien nog wel een grotere passie voor voetbal. In deze blogreeks hou ik jullie als voetbalvader op de hoogte van de beslommeringen op en naast het voetbalveld.

488 Views

Spread the word

Standard Luik

 

Vandaag staat er een wedstrijd op de planning en wel tegen Standard Luik. Een echte Europese ontmoeting. Superleuk. Finn heeft er zin in en Jelle baalt dat hij niet mag meespelen vandaag. Omdat hij de laatste keer wel bij de wedstrijdselectie zat, heeft hij vandaag rust en zijn nu de andere jongens aan de beurt. De wedstrijd wordt gespeeld bij Standard Luik. Het is de bedoeling dat iedereen op eigen gelegenheid richting België gaat en dus zitten we alweer vroeg op zondagmorgen in de auto. De navigatie wijst ons de weg naar het adres dat we van MVV gekregen hebben. Opeens zien we het stadion van Standard liggen. Ik begin even te twijfelen. Zouden we ook hier in het stadion gaan spelen? Dat kan toch niet? Hier hebben ze toch echt gras? Daar laten ze de jeugd toch zeker geen wedstrijdjes spelen? Natuurlijk niet Erik. De navigatie leidt ons vlak langs het stadion, maar we zijn nog niet op onze bestemming. Zou wel leuk zijn geweest. Een paar minuten later rijden we het trainingscomplex van de Academie Robert Louis-Dreyfus van Standard de Liège op. Een prachtig complex met meerdere kunst- en natuurgrasvelden. We rijden in een file richting de parkeerplaats. We zijn duidelijk niet het enige team, dat hier vandaag komt voetballen. Op het complex wemelt het van de voetballertjes.

 

Maatje te groot

 

De jongens hebben zich omgekleed, een goede warming-up gedaan en zijn klaar om te beginnen aan de wedstrijd. Er wordt afgetrapt en de jongens van Standard beginnen met voetballen. Binnen een mum van tijd staat het 2-0. Toen ben ik maar snel gestopt met tellen. De jongens van MVV worden de eerste wedstrijd compleet overlopen. Bij Standard spelen een paar hele handige voetballers, maar ook een paar hele grote. Het lijkt wel of eentje al een snor heeft. Misschien is die scooter bij de ingang wel van hem. Deze jongen heeft zo een hard schot waar ik als amateurvoetballer niet aan kon tippen. Bijna gevaarlijk voor de keeper van MVV. Deze tegenstander is letterlijk en figuurlijk een maatje te groot. Je merkt dat deze jongens al meerdere malen per week met elkaar samen trainen, waar bij MVV de jongens maar een keer per week samen voetballen.

 

Vastbijten

 

De trainer van MVV spreekt de jongens toe voor de tweede wedstrijd. Ik ben benieuwd of ze zich deze wedstrijd wel staande kunnen houden. De wedstrijd begint, wat een verschil. Wat heeft de trainer gezegd? Ik zie opeens een heel ander MVV op het veld staan. Een MVV dat zich vastbijt in hun tegenstander, duels aangaat en zelf ook lekker begint te voetballen. Gaaf om te zien. Finn gaat er lekker in mee. De wedstrijd gaat gelijk op en op het laatst nipt verloren. Goed gedaan jongens. Daarna spelen ze nog 2 wedstrijden en wordt er zelfs gewonnen van het team met die jongen op de scooter. Wat een klasse. Niet bij de pakken neerzitten en ervoor blijven gaan. Dat is de mentaliteit die ik graag zie. Weer een mooie ervaring.

Over Erik Royen

Een passie voor het werken in en met teams en het neerzetten van tastbare resultaten drijven Erik om zijn opgedane ervaringen en inzichten in het bedrijfsleven en de sport breed te delen. Gedreven, open, enthousiast en altijd plezier willen hebben in de dingen die hij doet, zijn kenmerkend voor hem. Met deze combinatie van eigenschappen haalt Erik het beste in zichzelf en teams naar boven.

© 2019 - Team Changing Academy | Privacy | Voorwaarden | Identiteit en ontwikkeling door Folded Paper