Voetbalvader

Geschreven door: Erik Royen

Onzekere tijden

Het zijn weer onzekere tijden in voetballand. Aanstaande maandag hebben we bij MVV een bijeenkomst waar de toekomstplannen van de MVV jeugdopleiding worden gepresenteerd. Er wordt dan eindelijk duidelijkheid gegeven over hoe de voetbalpiramide binnen MVV er volgend seizoen uit zal gaan zien. Mijn inziens rijkelijk laat, maar goed we zullen het ermee moeten doen.

998 Views

Spread the word

Wandelgangen

 

Als ik de geluiden uit de wandelgangen mag geloven zijn er nog twee varianten over. Er wordt gekozen voor een O11, O12, O14, O16, O18 en O21 of er komt toch geen O11 team en dan wordt het jongste elftal van MVV de O12. Zeker is in ieder geval dat er vanaf volgend seizoen een O21 team bij zal komen om de stap vanuit de jeugdopleiding naar het 1e elftal te verkleinen. Zo krijgen jongens die op hun 18e nog niet rijp zijn voor het betaalde voetbal, langer de tijd om zich door te ontwikkelen om alsnog de stap naar een 1e elftal te kunnen zetten. Dit vind ik een hele goede zaak. Uiteindelijk wil je zoveel mogelijk jongens uit je eigen opleiding in een 1e elftal krijgen.

 

Doodsteek

 

Dat er gespeeld wordt met de gedachte om volgend seizoen geen O11 te formeren vind ik echter belachelijk. Als MVV pas bij een O12 jongens gaat laten instromen in hun jeugdopleiding missen ze volledig de boot in het betaalde voetbal. Alle talentvolle voetballertjes in de regio zullen dan allang weggekaapt zijn door Fortuna Sittard, Roda JC, KRC Genk enz. Mijn inziens de doodsteek voor de jeugdopleiding van MVV en op lange termijn ook van de club.

 

Grote stap

 

Erg benieuwd dus wat er maandag gepresenteerd gaat worden. Het besluit heeft ook direct invloed op Jelle en Finn. Komt er geen O11 dan zullen er in de O12 jongens van 10 en 11 jaar komen i.p.v. alleen maar jongens van 11 jaar. Voor de helft van de jongens van het team van Jelle zal er dan geen plaats meer zijn. En de jongens van 10 jaar uit het Talentenplan, die de stap vanuit het amateurvoetbal naar een BVO gaan maken moeten dan direct tegen O12 teams gaan spelen. Volgens mij is deze stap veel te groot. De stap van amateurvoetbal naar een BVO is al moeilijk genoeg. Als je dan ook nog eens tegen oudere jongens moet gaan spelen wordt deze stap enorm en vraag je om problemen.

 

Varianten

 

Maar goed, ook daar kan ik niks aan veranderen. Het zorgt in ieder geval voor een hoop extra vragen en onzekerheid. De komende tijd weten we gelukkig meer. Na de bekendmaking van de voetbalpiramide hebben we aanstaande dinsdag ook weer een evaluatiegesprek van Finn. Inmiddels is de 4e fase van het talentenplan bij MVV aangebroken en naderen we langzaam het einde. Finn komt zo ook steeds dichterbij een eventuele overstap naar MVV.

Al met al nog een hoop varianten mogelijk voor volgend seizoen.

 

Finn speelt in de MVV O11 en Jelle in de MVV O12.

Finn en Jelle spelen beiden in de MVV O12.

Finn speelt bij de MVV O12 en Jelle gaat terug naar Haslou.

Finn blijft bij Haslou en Jelle speelt bij de MVV O12.

Finn speelt bij de MVV O11 en Jelle gaat terug naar Haslou.

Finn en Jelle spelen beiden weer voor Haslou.

 

We gaan zien wat het wordt. Ik hoop in ieder geval dat het de derde variant 3 zeker niet wordt. Ik zou het ontzettend vervelend voor Jelle vinden als Finn in het team van Jelle komt en Jelle terug mag naar Haslou. Nog even onzekerheid en dan gelukkig duidelijkheid.

Over Erik Royen

Een passie voor het werken in en met teams en het neerzetten van tastbare resultaten drijven Erik om zijn opgedane ervaringen en inzichten in het bedrijfsleven en de sport breed te delen. Gedreven, open, enthousiast en altijd plezier willen hebben in de dingen die hij doet, zijn kenmerkend voor hem. Met deze combinatie van eigenschappen haalt Erik het beste in zichzelf en teams naar boven.

© 2019 - Team Changing Academy | Privacy | Voorwaarden | Identiteit en ontwikkeling door Folded Paper