Wat kan er wel?

Inmiddels zitten we alweer een behoorlijke tijd met zijn vijven aan huis gekluisterd vanwege de COVID-19 maatregelen en hebben we deze week te horen gekregen dat dit nog minimaal 4 weken langer gaat duren. Vijven, jullie zijn toch met zijn vieren? Ja inderdaad vijven, want sinds afgelopen carnaval woont Sjeuf, onze zwarte labrador pup, ook bij ons.

1080 Views

Spread the word

Contrast

 

De hele dag bovenop elkaars lip. Wat een omschakeling met hoe het normaal gaat. Normaal is het bij ons thuis een komen en gaan. Jelle en Finn gaan naar school, Nicole werkt 3 dagen per week, ik werk op locatie of vanuit thuis, Nicole handbalt, Jelle en Finn voetballen 4 keer per week, ik geef 3 keer per week voetbaltraining en ga regelmatig hardlopen of wielrennen enz. enz. En nu bijna niets meer van dit alles. Geen school, geen vriendjes die komen spelen, thuiswerken, geen voetbal of handbal, geen avondjes uit, geen bezoek….. Wat een contrast.

 

Zorgen

 

Naast het wennen en aanpassen aan deze vreemde situatie ook nog de zorgen. Blijven we allemaal gezond, wat als er iets gebeurt met een van onze dierbaren, hoe ga ik nu als ondernemer aan inkomen komen, hoe lang gaat deze situatie nog duren, hebben we genoeg financiële buffer opgebouwd? Allemaal vragen waar niemand mij een antwoord op kan geven.

 

Mark Rutte zei gisteren nog: “Dit is, buiten de oorlogen om, de zwaarste crisis, die we als Nederland ooit hebben meegemaakt.” Inmiddels zijn er al alleen in Nederland al meer dan 1000 mensen overleden aan de directe gevolgen van het coronavirus en zullen er nog velen volgen de komende dagen en weken. Verschrikkelijk.

 

Ook de financiële gevolgen zijn voor velen ongekend groot en zullen na de coronacrisis nog lang voelbaar zijn. Eigenlijk alleen maar slecht nieuws.

 

Positief

 

Toch blijf ik positief en bekijk ik het leven veel liever vanuit mogelijkheden. Wat kan er wel in plaats van wat kan er niet. Ik probeer zaken vanuit een positief oogpunt te benaderen en ik voel dat dit me een hoop energie en tegelijkertijd rust geeft. Ik blijf kansen en mogelijkheden zien. Ik blijf me focussen op de zaken waar ik zelf direct invloed op heb.

 

Wat kan er dan wel? Nou een heleboel. Ik ben op dit moment druk bezig met het uitschrijven van nieuwe trainingen, het opzetten van de Sports INN, online trainingen volgen, voetballen met Jelle en Finn in de tuin, wandelen met Sjeufke, gezellige avonden thuis, hardlopen, wielrennen, een boek lezen, enz. Eigenlijk teveel om op te noemen.

 

Inspiratie

 

En als ik even niets te doen heb dan verveel ik me effe lekker. Vervelen geeft me de kans om na te denken over mijn leven voor de quarantaine, maar vooral over de invulling na de quarantaine. Wat wil ik zo houden, wat wil ik toch liever anders, welke doelen wil ik bereiken, welke focus breng ik aan, wat ga ik absoluut niet meer doen, wat wil ik leren en ontwikkelen enz. Deze tijd geeft mij mooi de tijd om dit allemaal weer eens tegen het licht aan te houden.

 

Hierin word ik op dit moment enorm geïnspireerd door de wijze waarop de maatschappij op dit moment omgaat met deze crisis. Opeens kunnen er een heleboel dingen toch wel. We hebben samen het file probleem opgelost, we rijden honderd zonder te klagen, thuiswerken is geen taboe meer, ik zie teams écht samenwerken om tot fantastische oplossingen te komen, zelfs binnen de politiek gaan ze steeds beter samenwerken en over de grenzen van de eigen partij heen kijken, het klimaat verbetert, we houden ons aan regels als volwassen democratie en hebben hierdoor geen totale lockdown nodig, we geven elkaar complimenten en zo kan ik nog wel even doorgaan. Allemaal zaken die voor deze crisis erg twijfelachtig waren. Prachtig om te zien dat het nu wel kan.

 

Sterker

 

Ik weet zeker dat ik na deze periode sterker uit de strijd kom, ik nieuwe ideeën heb, mezelf verder heb ontwikkeld, nieuwe dingen heb geleerd en het contact met mijn gezin nog beter is.

 

Ik hoop dat dit ook voor de rest van Nederland en misschien wel van de wereld geldt. Onze ogen zijn nu geopend hoe het dus ook anders kan. Wat kan er allemaal wel. Als we samen ook na deze crisis wat meer voor deze benadering durven te kiezen maken we de wereld in no time nog mooier.

 

Ik sluit mijn ogen zeker niet voor alle ellende om ons heen, maar ik geloof dat in alles iets positiefs te vinden is. Ik hoop dat anderen deze positiviteit ook blijven zien. Zorg goed voor elkaar en blijf gezond.

Over Erik Royen

Een passie voor het werken in en met teams en het neerzetten van tastbare resultaten drijven Erik om zijn opgedane ervaringen en inzichten in het bedrijfsleven en de sport breed te delen. Gedreven, open, enthousiast en altijd plezier willen hebben in de dingen die hij doet, zijn kenmerkend voor hem. Met deze combinatie van eigenschappen haalt Erik het beste in zichzelf en teams naar boven.

© 2019 - Team Changing Academy | Privacy | Voorwaarden | Identiteit en ontwikkeling door Folded Paper